Wanneer een eigen pinpas?

Vanaf welke leeftijd een eigen pinpas?

Als je alle betaalrekeningen op een rijtje zet dan zie je dat de leeftijd waarop je een eigen betaalrekening met pinpas kunt aanvragen verschilt per bank. En de ene bank heeft voor kinderen een uitgebreider pakket dan een andere bank. Mijn advies is om te beginnen met een rekening en pinpas voordat jouw kind naar de middelbare school gaat.

Op de basisschool

Waarom kies ik voor een moment op de basisschool? De overstap van basis naar middelbare school is een grote stap. Er komt veel op jouw kind af. Nieuwe omgeving, nieuwe klasgenoten met bijbehorende groepsdruk, huiswerk, planning en dan heb ik het nog niet eens over de hormonale ontwikkeling. Kortom er gebeurt veel. Heel veel.

Pinnen in de kantine

Op veel middelbare scholen kun je in de kantine alleen nog maar betalen met een pinpas. Of ze gaan er bij een schooluitje automatisch vanuit dat leerlingen een eigen pinpas hebben. Hoe vervelend en spannend is het dan (denk aan de groepsdruk) als jouw kind nog nooit gepind heeft. Want ja ze weten wel wat pinnen is, maar het zelf doen is echt anders.

Samen oefenen

Dus start op tijd met een eigen pinpas. Zodat jouw kind tijd krijgt om te oefenen. Wij pinnen bijna dagelijks. Maar jouw kind neemt veel minder deel aan het betalingsverkeer, misschien 1x per maand? Dus ga oefenen. Pinnen in een winkel. Pinnen bij een geldautomaat. Ontdekken dat ze niet altijd overal briefjes van 10 als keuze hebben. Leren wat een transactiebon is. Hoe het voelt als er mensen achter je staan. Het is zo fijn als ze dat samen met jou kunnen ontdekken. Dan bereid je ze optimaal voor op de middelbare school.

Start typing and press Enter to search