Ook pinnen moet je kind leren. Ze kennen het woord pinnen allemaal wel, maar als ze voor de eerste keer echt zelfstandig gaan pinnen, is dat best spannend. Dus neem de tijd om te oefenen.

  • Oefen in de winkel maar ook bij een geldautomaat. De vraag ‘wilt u een transactiebon’ kom je namelijk alleen bij een geldautomaat tegen.
  • Vertel dat bij een geldautomaat niet altijd alle briefjes aanwezig zijn. Vooral niet de briefjes van 5 en 10 euro. Wat doe je dan?
  • Het is slim om voor het shoppen het saldo te checken op de Mobiel Bankieren app van je bank. Zo voorkom je de vervelende situatie dat de melding ‘saldo tekort’ in beeld komt.

Een eigen pinpas

Ik ben voorstander om kinderen op de basisschool een eigen pinpas te geven. Weet je waarom? Lees mijn blog ‘Wanneer een eigen pinpas?‘.

Heeft jouw kind al een eigen pinpas? Of krijgt jouw kind binnenkort een eigen pinpas? Vertel ze deze tips en herhaal ze vooral ook regelmatig. Ze zullen het misschien heel kinderachtig vinden (duhhhh) maar hoe jammer zou het zijn als het geld van jouw kind in criminelen handen komt. Helemaal voorkomen kun je het niet, maar deze tips helpen wel mee.

De 5 belangrijkste pintips

  1. Leer een pincode uit je hoofd. Schrijf de code nooit op.
  2. Geef een pinpas of pincode nooit aan anderen. Ook niet aan medewerkers van een bank.
  3. Houd tijdens het pinnen altijd een hand voor het scherm. Zo kan niemand afkijken.
  4. Ga tijdens het pinnen met niemand in gesprek. Eerst pinnen, dan kletsen.
  5. Berg de pinpas altijd veilig op.

Start typing and press Enter to search