Mijn favorieten… deel #1 notitieboeken

Ik deel graag mijn favorieten met jullie. In dit deel mijn favorieten… notitieboeken. Met mooie notitieboeken maak je mij namelijk echt super blij. Ik schrijf enorm veel. Ideeën, gedachten, gesprekken, notities. Alles schrijf ik op. Het geeft me rust en overzicht. Maar daar hoort wel een fijn notitieboek bij.

Altijd op zoek naar het beste exemplaar

Een notitieboek met te dunne blaadjes vind ik bijvoorbeeld niet prettig. Dan drukt de tekst door. Ik ben linkshandig dus het papier mag niet te glad zijn. Dan veeg ik namelijk de tekst meteen weer uit. En doordat ik linkshandig ben wil ik ook geen notitieboek met een ringbandje. Daar blijf ik altijd tegenaan botsen. Dus ja, ik heb best een wensenlijstje dat door de ervaring steeds langer wordt.

Vol met herinneringen waar je een glimlach van krijgt

Mijn kast staat denk ik ook wel vol met 20 verschillende notitieboeken. Allemaal volgeschreven. Eens in de zoveel tijd blader ik er weer eens doorheen. Grappig om te zien hoe sommige ideeën ondertussen helemaal zijn verdwenen of juist weer opnieuw het licht zien. Of om te ontdekken dat je in 2013 op gesprek ging bij een nieuwe klant en dat je nu nog steeds samenwerkt. Toch een soort van eigen bibliotheek waar ik trots op ben.

Met een notitieboek word je rijker

Met een notitieboek word je rijker

En weet je waar ik ook een notitieboek voor gebruik? Voor mijn (geld)doelen. Om te noteren wat ik wil bereiken. Voor wanneer, op welke manier en vooral ook waarom? Het is wetenschappelijk bewezen dat als je schrijft, je beter leert, je beter onthoudt en ook nieuwe ideeën ontwikkelt. Ik gebruik ook een Excel lijst, maar ik merk zelf dat schrijven meer voldoening geeft. Het maakt mij bewuster van mijn doelen en zorgt ook voor betere focus. Herken jij dat ook?

Je hebt natuurlijk notitieboeken in allerlei vormen en maten. En iedereen heeft persoonlijke voorkeuren. Ook bullitjournals zijn natuurlijk ideale notitieboeken waarbij je nog meer ruimte hebt voor creatieve krabbels.

Heerlijk. Ondanks de opkomst van het digitale tijdperk blijf ik voorlopig nog even lekker schrijven met pen en papier.

Start typing and press Enter to search