Mijn favoriete boeken

Het lezen van boeken is eigenlijk altijd een van mijn favoriete bezigheden geweest. Nou, eerlijk gezegd was de lol er wel een beetje af tijdens de middelbare schooltijd. De verplichte boekenlijst werkte voor mij niet echt leesbevorderend. Maar behalve deze dip heb ik eigenlijk altijd lezen heerlijk gevonden. Het even weg dwalen, je fantasie laten prikkelen maar vooral het blijven leren.

Vandaar dat ik deze lijst met mijn favoriete boeken graag met je deel.

Mijn favoriete boeken

 • De zeven zussen serie van Lucinda Riley
  Ik heb er een paar maanden op moeten wachten maar het zesde deel van de Zeven zussen serie is eindelijk uitgekomen. Ondanks dat het echte dikke pillen zijn, lees je er met zoveel gemak doorheen. Het blijft interessant, het blijft trekken en het is dus ook verschrikkelijk moeilijk om het boek weg te leggen. Ieder deel uit de serie gaat over een zus die wil ontdekken waar ze vandaan komt. En bij ieder boek is het weer een compleet nieuwe zoektocht. Met gelukkig altijd een goed einde. Vind ik persoonlijk toch wel fijn als je er 600 pagina’s op hebt zitten en je het huishouden er tijdelijk schandalig voor hebt verwaarloosd.de zeven zussen zon
 • Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen
  Dit boek laat je nadenken over de opvoeding die jij zelf hebt gehad en hoe jij jouw kinderen op dit moment opvoedt. Welke overeenkomsten zijn er en praktische tips mocht je misschien iets willen veranderen. Hoeft niet, kan wel.Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen
 • Mama rijdt in een Bentley van Merel Kooning
  Alleen al van de titel en subtitel ‘Voor vrouwen die alles willen en zich door niets laten tegenhouden, krijg ik een dikke glimlach. Want ja, dat wil ik ook, maar in de praktijk blijft dit toch een uitdaging. Want ja, in de praktijk val je toch ook heel vaak in de valkuil om jezelf weg te cijferen. Met dit boek laat Merel zien dat door zelf de touwtjes in handen te nemen jij op elk gebied de doelen kunt bereiken die jij jezelf stelt. Kortom ‘gas erop’.Mama rijdt in een Bentley
 • Focus van Mark Tigchelaar
  In mijn ogen moet dit boek direct op de verplichte boekenlijst van de middelbare school. Een boek waarin wordt uitgelegd waarom het soms niet lukt om de focus te houden. En vooral met praktische tips hoe het wel lukt. Helder uitgelegd, je wordt uitgedaagd om ermee aan de slag te gaan en omdat de tips klein zijn met groot effect, lukt het ook nog om het vol te houden. Ja, van dit boek word ik echt heel enthousiast. Dus zeker ook lezen als je niet meer op de middelbare school zit…Boek Focys van Mark Tigchelaar
 • De logica van geluk van Mo Gawdat
  De schrijver neemt je mee in zijn zoektocht naar geluk. Het is een persoonlijk verhaal maar hij betrekt je door vragen te stellen, tips te delen en je te laten nadenken. Op een fijne en prettige manier. De leukste opdracht uit dit boek? Maak je eigen gelukslijstje. Ik ontdekte dat ik veel geluksmomentjes had of makkelijk kon creëren dan dat ik dacht.
  De logica van geluk

Kinderboeken

Ook al vinden mijn kinderen lezen steeds minder leuk vinden (echt jammer), in de boekenwinkel kijk ik zelf toch ook nog altijd even op de kinderboeken afdeling.

 • De kletsboeken van Gezinnig
  Deze invulboeken zijn zo ontzettend leuk. Jouw kind gaat, met behulp van dit boek, samen met jou, of met broers, zussen, vriendjes, opa’s, oma’s, buren kletsen. Over allerlei onderwerpen. Leuk om te doen maar ook zeker leuk om later terug te lezen. En wat mijn kinderen ook fijn vinden is dat je het boek kunt invullen in een volgorde waar je zin in hebt. Dus het hoeft niet netjes op volgorde.
 • Superkrachten voor je hoofd
  Een mindgym boek voor kinderen. Lekker laagdrempelig, aantrekkelijk vormgegeven en een echt doe boek. Ook met grappige challenges voor kinderen met ouders. Jammer genoeg wel prijzig (€ 18,99) als verjaardagscadeautje. Tip: geef het samen met iemand anders.

Verlanglijstje

En op mijn verlanglijstje staat op dit moment:

 • Het kookboek Vrouwvolk
  Ik vind sowieso de kaft bijzonder mooi. In de omschrijving staat dat het een kunstkookboek is dat tegelijkertijd ook een kookkunstboek is. De recepten zijn van vrouwen die grenzen hebben verlegd voor volgende generaties. Sommigen moesten een hoge prijs betalen voor hun vrijheid, maar zij veranderden wel de wereld met hun kunst of de manier waarop ze leefden. De recensies zijn bijzonder goed. Niet goedkoop (€ 39,99) maar het is ook een groot en zwaar boek (320 pagina’s). Ken jij dit kookboek?
  Vrouwvolk

Start typing and press Enter to search