Mijn favoriete… boeken

Het lezen van boeken is eigenlijk altijd een van mijn favoriete bezigheden geweest. Nou, eerlijk gezegd was de lol er wel een beetje af tijdens de middelbare schooltijd. De verplichte boekenlijst werkte voor mij niet echt leesbevorderend. Maar behalve deze dip heb ik eigenlijk altijd boeken lezen heerlijk gevonden. Dus vandaar deze lijst met mijn favorieten boeken.

Mijn favoriete boeken van dit moment?

 • Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

   • De logica van geluk van Mo Gawdat
    De schrijver neemt je mee in zijn zoektocht naar geluk. Het is een persoonlijk verhaal maar hij betrekt je door vragen te stellen, tips te delen en je te laten nadenken. Op een fijne en prettige manier. De leukste opdracht uit dit boek? Maak je eigen gelukslijstje. Ik ontdekte dat ik veel geluksmomentjes had of makkelijk kon creëren dan dat ik dacht.


  Meer boekentips over persoonlijke ontwikkeling? Dit is mijn lijstje.

  Kinderboeken

  Ook al vinden mijn kinderen lezen steeds minder leuk vinden (echt jammer), ik zelf kijk in de boekenwinkel toch ook nog altijd even op de kinderboeken afdeling.

   • e kletsboeken van Gezinnig
    Deze invulboeken zijn zo ontzettend leuk. Jouw kind gaat, met behulp van dit boek, samen met jou, of met broers, zussen, vriendjes, opa’s, oma’s, buren kletsen. Over allerlei onderwerpen. Leuk om te doen maar ook zeker leuk om later terug te lezen. En wat mijn kinderen ook fijn vinden is dat je het boek kunt invullen in een volgorde waar je zin in hebt. Dus het hoeft niet netjes op volgorde.
   • Superkrachten voor je hoofd
    Een mindgym boek voor kinderen. Lekker laagdrempelig, aantrekkelijk vormgegeven en een echt doe boek. Ook met grappige challenges voor kinderen met ouders. Jammer genoeg wel prijzig (€ 18,99) als verjaardagscadeautje. Tip: geef het samen met iemand anders.
    Superkrachten voor je hoofd
 • Meer kinderboekentips? Dit is mijn lijstje.

  Ontspanning

  En natuurlijk lees ik niet alleen maar management boeken of boeken over persoonlijke ontwikkeling. Een mooie roman tussendoor geeft me ook enorm veel energie.

   • De serie ‘De Zeven Zussen’ van Luncinda Riley
    Deze tip kreeg ik van mijn buurvrouw. Op dat moment was net deel 2 uit. Gelukkig maar, want deel 1 vond ik zo ontzettend mooi. Dan is het echt lekker dat je meteen aan deel 2 kunt beginnen. En ondertussen zijn de delen 3, 4 en 5 ook al uit. En deel 6… in februari 2020. Ik heb het al in mijn agenda opgeschreven als herinnering. Ieder boek gaat over één van de zussen. Het valt onder literatuur en romans. Jammer dat deze boeken niet op de boekenlijsten van de middelbare school voorkomen. Dan werden pubers misschien weer enthousiast over het lezen…
    de zeven zussen zon

  Verlanglijstje

   

 • En op mijn verlanglijstje staat op dit moment:
   • Het kookboek Vrouwvolk
    Ik vind sowieso de kaft bijzonder mooi. In de omschrijving staat dat het een kunstkookboek is dat tegelijkertijd ook een kookkunstboek is. De recepten zijn van vrouwen die grenzen hebben verlegd voor volgende generaties. Sommigen moesten een hoge prijs betalen voor hun vrijheid, maar zij veranderden wel de wereld met hun kunst of de manier waarop ze leefden. De recensies zijn bijzonder goed. Niet goedkoop (€ 39,99) maar het is ook een groot en zwaar boek (320 pagina’s). Ken jij dit kookboek?

Start typing and press Enter to search