Mijn favorieten… boeken

Het lezen van boeken is eigenlijk altijd een van mijn favoriete bezigheden geweest. Nou, eerlijk gezegd was de lol er wel een beetje af tijdens de middelbare schooltijd. De verplichte boekenlijst werkte voor mij niet echt leesbevorderend. Maar behalve deze dip heb ik eigenlijk altijd lezen heerlijk gevonden. Het even weg dwalen, je fantasie laten prikkelen maar vooral het blijven leren.

Vandaar dat ik deze lijst met mijn 10 favoriete boeken graag met je deel. Boeken waarmee je leert geld verdienen en/of sparen maar vooral om na te denken over je (money) mindset. Echt heel interessant.

Mijn favoriete boeken (in willekeurige volgorde)

 • Blondjes beleggen beter van Janneke Willemse
  Janneke Willemse in een financieel journaliste. Ze legt in dit boek uit hoe je simpel en succesvol kan beleggen. Ook met weinig geld of financiële kennis. Het is vooral geschreven voor de beginnende belegger en geschikt voor vrouwen én mannen. Ook al is wetenschappelijke bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen…
  Blondjes beleggen beter
 • Brain food
  In mijn familie komt Alzheimer voor. Een verschrikkelijke hersenziekte. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen of voeding een medicijn kan zijn tegen hersenziekten, maar kwaad kan het zeker niet. In dit boek van Charlotte Labee staan wetenschappelijk feiten, heel helder en duidelijk uitgelegd. Het is een fantastisch mooi vormgegeven boek (met gouden kaft) met recepten. Echt een cadeautje om te geven… en te krijgen.
  Annelou van Noort charlotte labee
 • Blut
  Dit boek van Dorothée Loorbach geeft je slimme tips om geld te verdienen en leert je om bewuste keuzes te maken. Precies wat ik enorm belangrijk vind. Het is een persoonlijk boek waarin ze vertelt over haar waardevolle levenslessen waarin geld uiteindelijk vaak een rol speelt.
  Blut
 • Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen
  Dit boek laat je nadenken over de opvoeding die jij zelf hebt gehad en hoe jij jouw kinderen op dit moment opvoedt. Welke overeenkomsten zijn er en praktische tips mocht je misschien iets willen veranderen. Hoeft niet, kan wel.Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen
 • Mama rijdt in een Bentley van Merel Kooning
  Alleen al van de titel en subtitel ‘Voor vrouwen die alles willen en zich door niets laten tegenhouden, krijg ik een dikke glimlach. Want ja, dat wil ik ook, maar in de praktijk blijft dit toch een uitdaging. Want ja, in de praktijk val je toch ook heel vaak in de valkuil om jezelf weg te cijferen. Met dit boek laat Merel zien dat door zelf de touwtjes in handen te nemen jij op elk gebied de doelen kunt bereiken die jij jezelf stelt. Kortom ‘gas erop’.Mama rijdt in een Bentley

Boeken die waardevol zijn om te geven en te krijgen

 • Focus van Mark Tigchelaar
  In mijn ogen moet dit boek direct op de verplichte boekenlijst van de middelbare school. Een boek waarin wordt uitgelegd waarom het soms niet lukt om de focus te houden. En vooral met praktische tips hoe het wel lukt. Helder uitgelegd, je wordt uitgedaagd om ermee aan de slag te gaan en omdat de tips klein zijn met groot effect, lukt het ook nog om het vol te houden. Ja, van dit boek word ik echt heel enthousiast. Dus zeker ook lezen als je niet meer op de middelbare school zit…Boek Focus van Mark Tigchelaar
 • De logica van geluk van Mo Gawdat
  De schrijver neemt je mee in zijn zoektocht naar geluk. Het is een persoonlijk verhaal maar hij betrekt je door vragen te stellen, tips te delen en je te laten nadenken. Op een fijne en prettige manier. De leukste opdracht uit dit boek? Maak je eigen gelukslijstje. Ik ontdekte dat ik veel geluksmomentjes had of makkelijk kon creëren dan dat ik dacht.
  De logica van geluk
 • De kracht van geld van Claudia Hammond
  Claudia Hammond is een psychologe en laat zien hoe onze band is met geld. We hebben tenslotte iedere dag te maken met geld. Sparen, kopen, lenen, beleggen, ontvangen, verdienen. Maar waarom willen we altijd meer geld? In dit boek lees je eenvoudig tips (love it) die je helpen om na te denken over jouw money mindset. En met als uiteindelijk doel dat je anders naar je geld kijkt en er mee omgaat.
  De kracht van geld
 • Geld en gedrag van Dan Ariely
  Dan Ariely is een populaire gedragswetenschappen. Hij kijkt met andere ogen naar geld. In dit boek worden herkenbare situaties besproken en laat hij de valkuilen zien. Het prettige aan dit boek zijn ook de praktische tools waardoor je slimmer leert uit geven en beter leert sparen. Het draait in dit boek om de psychologische kant dus daar moet je wel van houden. Geld en gedrag

Deze boeken wil ik zeker ook nog onder de aandacht brengen

 • Happy Money van Ken Honda
  Ken je Marie Kondo? Wat zij doet met spullen, doet Ken Honda met geld. Hij laat je bewust kijken naar jouw huidige money mindset. Ken Honda leert je anders te kijken naar geld dat je verdient, uitgeeft en spaart. Dat je tevreden leert zijn met wat je nu al hebt. Dat geeft rust. Het boek leest heel makkelijk weg en laat je op een prettige, absoluut niet dwingende manier kijken naar geld.
  Happy Money
 • Miljonair met een gewone baan van Oeds-Jan Postma
  Wist je dat iedereen het kan om financieel onafhankelijk te worden? Zelfs zonder het winnen van de jackpot. Het geheim zit in een combinatie van bescheidenheid en beleggen. En het  draait dus vooral om bewuste keuzes maken. Oeds-Jan Postma is een man met een gewone baan die miljonair is geworden. Hoe hem dat is gelukt en hoe jij dat kan aanpakken, lees je in dit boek.
  Miljonair met een gewone baan
 • Think and grow rich van Napoleon Hill
  Grote kans dat je al van dit boek hebt gehoord. Het is een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is bijzonder om te ontdekken dat het boek is geschreven in 1937 en de inhoud nog steeds klopt. In dit boek lees je wat de strategie is om rijk te worden. Napoleon Hill heeft deze strategie bepaald door tientallen rijke mensen te interviewen en te kijken wat hun formule was. Het is een boek dat je eigenlijk ieder jaar opnieuw moet lezen.
  Think and grow rich

Start typing and press Enter to search