Op 25 maart begint alweer de 9de editie van de Week van het Geld. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Er vinden de hele week enorm veel activiteiten plaats. Waarbij de nadruk ligt op het geven van gastlessen aan zoveel mogelijk basisschoolleerlingen.

Waardevolle week

Een enorm waardevolle week. Zowel voor de leerlingen, maar ook voor ons als partners van de Week van het Geld. Je leert namelijk zelf ook enorm veel van leerlingen. Hoe zij denken over geld. Welke keuzes zij maken en waarom. En welke rol geld speelt in hun leven. En die vragen en antwoorden zijn zo verschillend. Verschillend door de leeftijden van de leerlingen, de omgevingsfactoren waar ze opgroeien en de voorbeelden die ze krijgen van hun ouders.

Veel te weinig

En ja, natuurlijk is 1 gastles per jaar veel te weinig om kinderen echt goed te leren omgaan met geld. Maar het wel een moment. Eén moment waarop we met zijn allen even stilstaan bij het onderwerp. En daarom ben ik nog steeds enthousiast partner van deze week. Ik heb dit jaar een bijdrage mogen leveren aan de Cash Quiz. Het lesmateriaal van de Nederlandse Vereniging van Banken. Het is een heel gaaf spel geworden die tijdens de Week van het Geld in 2.500 klassen wordt gespeeld. Hoe gaaf is dat.

Kijk hier het filmpje: Ben jij een held met je geld?

Start typing and press Enter to search