Waardevolle tips voor groep 8 – deel 3

Wat kun jij als ouder doen om de overstap van basisschool naar middelbare school zo soepel mogelijk te maken? Gelukkig heel erg veel. Ik deel de komende weken 8 waardevolle tips. Dit is de derde blog uit deze serie.

Onafscheidelijke vriend; de mobiel

Op de basisschool was de mobiel al een trouwe vriend, maar in de brugklas zijn jouw kind en de mobiel elkaars bff’s. Er zijn nog meer app groepen en er worden nog meer social media kanalen gebruikt. Tijdens saaie lessen worden Netflix filmpjes gekeken (ja, echt waar). En uiteindelijk hebben ze de mobiel ook nodig om te zien wat het huiswerk is. Al zijn ze daar natuurlijk minder enthousiast over.

Tip 5:
Maak niet alleen afspraken over zakgeld. Maar ook afspraken over de mobiel. Schermtijd is eerlijk gezegd niet meer te doen in de brugklas, maar ik heb het over de kosten van de mobiel. Wie betaalt het abonnement, wie betaalt een eventuele overschrijding van het abonnement en vooral wie betaalt de reparaties. Want ja, die mobieltjes vallen regelmatig. Maak hierover vooraf afspraken, zodat ook nu weer duidelijk is wie wat betaalt. Als je het fijn vindt, heb ik een mobieltjes contract dat je kunt gebruiken.

Tip 6:
Installeer de Mobiel Bankieren app op de mobiel van je kind. De tijd van bankafschriften is bijna voorbij. Dus de app is het handigste hulpmiddel om snel het saldo te weten en inzicht te krijgen in de geldstromen. Loop samen door de app. Welke functies zitten er op (het betaalverzoek is super handig), hoe werkt het overschrijven van spaar- naar betaalrekening en hoe maak je een online spaarpotje aan.

Lees hier:

Start typing and press Enter to search