My favorite books… persoonlijke ontwikkeling

Mijn favoriete boeken over persoonlijke ontwikkeling van dit moment zijn:

De logica van geluk van Mo Gawdat
De schrijver neemt je mee in zijn zoektocht naar geluk. Het is een persoonlijk verhaal maar hij betrekt je door vragen te stellen, tips te delen en je te laten nadenken. Op een fijne en prettige manier. De leukste opdracht uit dit boek? Maak je eigen gelukslijstje. Ik ontdekte dat ik veel geluksmomentjes had of makkelijk kon creëren dan dat ik dacht.


Think and grow Rich van Napoleon Hill
ook verkrijgbaar in het Nederland, vertaling van Michael Pilarczyk
Ken je dat gevoel? Dat iets nog niet ‘goed’ voelt, maar je het vervolgens overal tegenkomt? Dat had ik met dit boek. Ik was niet enthousiast over de titel maar overal las ik recensies of ik zeg het overal liggen. Zelfs bij het benzinestation. Dus ja ‘iets’ wilde toch dat ik het las. Het bijzondere aan dit boek vind ik dat het al in 1937 is uitgegeven, maar nog steeds van deze tijd is. De les die ik heb geleerd uit dit boek? Dat doelen halen bij jezelf begint. Bij jouw verlangen, bij jouw focus maar vooral bij jouw eigen kracht. En het doel hoeft dus niet perse te zijn ‘rijk worden’. Dit boek gaat dan wel over hoe je geldelijk rijk wordt, maar volgens mij helpt het bij het behalen van ieder doel. Of het nu gaat om gezondheid of zakelijke doelen. Want rijk zijn heeft in ieder geval in mijn ogen veel meer waarde dan jouw banksaldo.


Nooit meer te druk van Tony Crabbe
Weet je waarom ik dit boek heb gekocht? Niet lachen! Ik vond het zo leuk dat de zijkant van het boek ook was bedrukt. Daar viel mijn oog op. Op de kaft staat ‘een levensveranderd boek’. Het boek zelf verandert natuurlijk niet je leven. Het gaat om de keuzes die je maakt in het leven (hint: geldt ook voor financiële keuzes). En daar gaat dit boek zeker over. Het is dus geen timemanagement boek. De waardevolste tip uit dit boek? Voor mij persoonlijk? Kiezen voor vaker creatief bezig zijn. Dat vind ik leuk, zorgt voor de mooiste ideeën en dat maakt me uiteindelijk productiever.


Kill it with Kindness van Shahroo Izadi
Lekkere titel, hier houd ik van. Dit boek ben ik op dit moment aan het lezen. Het gaat over zelfvertrouwen, persoonlijke groei en geluk. Je gaat zelf aan de slag door mindmaps te maken. Soort geheugensteuntjes die helpen om ons zelfvertrouwen te vergroten. Ik houd hier van. Dat je een boek aan het lezen bent, maar ook meteen aangezet wordt tot actie. Dan blijft het niet alleen bij ‘O,ja interessant’ maar je gaat echt met de inhoud aan de slag. Weet je wat ik leuk vind aan dit boek? Het begin is best een beetje taai. En precies op het moment dat je denkt, ik blader stiekem door naar het einde, spreekt de schrijfster je aan. Ze legt uit waarom je nog niet aan de slag bent en dat je nog even vol moet houden. Knap hoe je in een boek toch de lezer persoonlijk kunt raken.

 

 

Start typing and press Enter to search