Spelen jullie spelletjes?

Oke, ik zal het meteen eerlijk vertellen. Ik houd eigenlijk helemaal niet van spelletjes spelen. Waarom niet? Ik heb een hele fanatieke moeder en zus die eigenlijk altijd wonnen. Waarschijnlijk een combinatie van goed opletten, een beetje geluk en vooral doorzettingsvermogen. Want als ik ver achterstond dan vond ik het al snel prima. Kerstmis 1997 heb ik Triviant gewonnen. Daar teer ik nu nog steeds op… Spelen jullie spelletjes?

Spelletjes zijn leerzaam

Maar goed, eerlijk is eerlijk, spelletjes zijn natuurlijk bijzonder leerzaam. Je leert omgaan met verlies. Je leert genieten van succes. Het gaat over logisch nadenken, soms komt er rekenen en kans berekenen bij kijken. En gelukkig wordt er ook heel vaak gelachen tijdens het spelen van spelletjes. Wist je dat er ook heel veel spelletjes zijn waarbij kinderen leren omgaan met geld? Dus ook spelletjes spelen is een prima vorm van (onbewuste) financiële opvoeding. Makkelijker kan het bijna niet.

Top 5 Geld spelletjes

In willekeurige volgorde:

 • Monopoly. Wie kent het niet. In allerlei verschillende versies verkrijgbaar. De juniorversie kost € 22,95,
  Monopoly
 • Familie Poen. Dit spel hebben mijn kinderen enorm veel gespeeld. Duurt niet te lang en makkelijk te spelen. € 11,95
  Familie Poen
 • Levensweg. Ook dit spel is in vele varianten te krijgen. Ook met elektronisch bankieren. Die versie kost € 32,95
  Levenweg
 • Loco mini en maxi. Ken je Loco? Dit ‘spel’ is er in enorm veel varianten. Ook over rekenen met geld. € 10,25Loco
 • Kletsboek. Niet echt een spel, maar wel een kletsmoment voor 2 personen. Om elkaar te leren kennen en te ontdekken wie wat kiest. Echt een aanrader! Ook geweldig leuk als verjaardagscadeau.
  Kletsboek

Nog een extra tip

Weet je wat trouwens ook heel goed is om met je kind(eren) te doen? Puzzelen. Zorgt voor hersenvrijheid en momenten om met elkaar te kletsen over geld onderwerpen zonder dat het beladen wordt. Erg leuk!

Puzzel

Slim inkopen

Kijk vooral ook bij kringloopwinkels of er misschien tweedehands exemplaren te koop zijn. Of ruim de speelgoedkast op en ruim met vrienden (tijdelijk) speelgoed. Hartstikke leuk om zo weer nieuwe spellen en speelgoed te ontdekken.

 

Houd jij ook niet van spelletjes en ben je meer van het lezen? Ook daar heb ik tips voor.

Start typing and press Enter to search