Overheid

Ik ben een enorm grote voorstander van schuldpreventie. Om niet te wachten totdat burgers geldzorgen en geldproblemen krijgen, maar om deze nare situaties juist voor de zijn. Zodat stress, lage productiviteit, uitval en uiteindelijk ook grotere geldschulden voorkomen kunnen worden.

Overheidsinstellingen zoals gemeente, provincies en Belastingdienst kunnen hier een enorm warme rol inspelen. Zowel door eigen medewerkers op te leiden tot waardevolle rolmodellen en door burgers voldoende handvatten te geven om financieel redzaam te worden.

Financieel aansprakelijk

Vanaf 18 jaar is iedere burgers zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle financiële zaken. Helaas weten heel veel jongeren nog niet wat dit betekent en inhoudt. Ze worden gezien als volwassenen maar missen nog enorm veel ervaring. Ook op het gebied van geldzaken.

Hoe waardevol is het dan als de overheid ze hierbij helpt. Door op een laagdrempelige en en vooral praktische manier samen aan de slag te gaan.

Interesse? Laat het weten.

Ideeën

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Een workshop voor eigen medewerkers zodat zij waardevolle rolmodellen worden voor hun eigen omgeving.
  • Een jaarlijkse workshop voor alle bijna 18 jarige inwoners van een gemeente. Waarbij in een informele setting jongeren (en eventueel ouders) praktische tips en adviezen ontvangen.
  • Informatie via mail, website of social media over geldzaken. En dan natuurlijk wel met een tone of voice die bij jongeren past.

Meer informatie?

Het resultaat

Er zijn enorm veel mogelijkheden. Zowel in communicatie als in workshops en lezingen om met burgers aan de slag te gaan. Het resultaat is niet alleen een fijn, goed verzorgd of waardevol contactmoment, maar de drempel voor burgers om in de toekomst advies te vragen wordt enorm verlaagd.

En daar zit een enorme winst. Doordat burgers dan tijdig betrokken kunnen worden bij bestaande programma’s.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of stuur een verzoek via LinkedIn

Start typing and press Enter to search