Onderwijs

Onderwijs kan, naast de ouders, een enorm belangrijke rol spelen als we het hebben over financiële educatie. Het doel van onderwijs is tenslotte om kinderen te laten groeien tot zelfstandige mensen. En daar hoort kennis over geldzaken ook zeker bij. Geld speelt tenslotte in ieders leven een belangrijke rol.

Ik verzorg gastlessen en ouderavonden voor alle schooltypen. Voor ouders op basisscholen en middelbare scholen tot leerlingen van MBO, HBO en Universiteit.

Basisschool

Op de basisschool draait het vooral om het onderwerp zakgeld. In een workshop praten we niet alleen over zakgeldbedragen, maar ook over hoe je je kind leert sparen, wat het beste moment is voor een eigen pinpas en welke geldafspraken je kan maken.

De workshop zit vol met praktische tips en herkenbare verhalen. De meest gestelde vragen over zakgeld worden zeker beantwoord. En er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Ik geloof namelijk sterk in ‘samen leren’. Dus ook in het leren van elkaar.

 • voor ouders van kinderen van 5 t/m 12 jaar
 • Tip! workshop voor ouders met kinderen in groep 8
 • ongeveer 1,5 uur (+ 30 minuten Q&A)
 • voor een groep van maximaal 60 personen
 • Prijs € 375,- (excl. BTW en reiskosten)

Middelbare school

Op de middelbare school krijgen puberende jongeren te maken met veel meer geldzaken. Bijbaantjes, sociale druk, abonnementen, verleidingen en een enorm grote lijst met wensen voor het rijbewijs, festivalkaartjes en zelfstandige vakanties.

Er zijn enorm veel mogelijkheden om leerlingen (en ouders) meer te leren over omgaan met geld en het maken van keuzes. Denk aan een gastles voor brugklassers (hoe spaar je voor een nieuwe mobiel?) maar ook voor bijna studenten (wat moet je regelen voordat je 18 jaar bent?). Ook ouders zoeken naar uitleg en antwoorden. Zoals hoe bescherm ik mijn kind tegen geldcriminelen en hoe werkt de studiefinanciering nu precies.

Tijdens een workshop, gastles of ouderavonden krijgen alle herkenbare onderwerpen en situaties aandacht. Met de praktische tips kunnen zowel leerlingen als ouders meteen aan de slag. Er is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Ik geloof namelijk sterk in ‘samen leren’. Dus ook in het leren van elkaar.

 • workshop voor leerlingen 12 t/m 18 jaar
  maximaal 30 leerlingen
  prijs € 275,- (excl. BTW en reiskosten)
 • ouderavond
  ongeveer 1,5 uur (+ 30 minuten Q&A)
  maximaal 60 personen
  prijs € 375,- (excl. BTW en reiskosten)

Meer informatie?

Studenten

Ook voor studenten op MBO, HBO en universiteit zijn de workshops en lezingen over geldzaken bijzonder interessant. Zij zijn tenslotte (bijna) financieel zelfstandig. Tenminste, zo worden ze door de overheid gezien. In de praktijk blijkt dit vaak nog niet het geval te zijn. Dus alle informatie is voor deze doelgroep vaak nieuw en praktische tips en stappenplannen zijn dan ook  bijzonder welkom.

Ik vind deze doelgroep geweldig. Er is oprechte interesse en ze zijn eerlijk over hun onwetendheid. De onderlinge interactie is bij deze workshops altijd bijzonder groot.

Prijs op aanvraag

Tips

 • Mijn blogs worden door leerkrachten ook vaak gebruikt om te delen met ouders.
 • Volg mij op social media voor dagelijkse tips (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest).
 • Wist je dat ik ook workshops verzorg bij bedrijven? Ik vertel er graag meer over.

Start typing and press Enter to search