Moodboard als verlanglijst

Moodboards. Ik vind ze heerlijk om te maken en om naar te kijken. De letterlijke vertaling van moodboard is sfeerbord. Een bord wat met beelden vertelt wat je denkt, wat je wilt, hoe je je voelt. Je kunt moodboard eigenlijk overal voor gebruiken. Ook voor het maken van een verlanglijst.

Hoofd leeg maken en plaatjes plakken

Moodboard maken is bijvoorbeeld een vast onderdeel van het VT wonen tv programma. En ook bij veel workshops voor ondernemers – hoe zie jij jouw bedrijf – is het een onderdeel. En ik? Ik maak moodboards vooral voor de ontspanning. Even hoofd leeg, lekker knippen en plakken. De plaatjes pakken die mij op dat moment aanspreken. Door eenvoud, doordat ze voor een glimlach zorgen of soms onverklaarbaar. Dat is ook het lekkere van moodboards maken, er is geen goed of fout.

Wensenlijst omzetten in een moodboard

Maar moodboards zijn natuurlijk bij uitstek ook uitstekend geschikt om je wensenlijstje inzichtelijk te maken. Jouw spaardoelen. Voor komend jaar, misschien een vakantie, een verbouwing of misschien rust en ontspanning. Of voor over 20 jaar, hoe ziet jouw leven er dan uit?

Visueel maken van wensen

Een vel met afbeeldingen, quotes en krabbels is een hele fijne manier om jouw wensen te verkennen. Om, zonder dat details zijn ingevuld, jouw wensen om te zetten in beeld. Om jouw doelen te visualiseren. Het helpt om vervolgens specifieker aan de slag te gaan. Om te kijken welke stappen er nodig zijn. Maar vooral stap voor stap.

Ideaal voor vakanties en vrije dagen

Dus is er meer ruimte in de agenda? Prima moment om samen met je kind(eren) te knutselen. Zoek tijdschriften bij elkaar (ook prima te vinden bij de Kringloopwinkel), pak een vel papier, zorg voor lijm, scharen, stiften en potloden. En leef je uit. Pak bijvoorbeeld als thema ‘hoe ziet jouw leven er over 20 jaar uit’. Ik ben heel benieuwd hoe jullie moodboards eruit komen te zien.

Ik ben voorstander van knutselen met je handen. Mocht je nu toch liever online werken, gebruik dan bijvoorbeeld het gratis programma ‘Canva‘ of gebruik Pinterest.

Tip!

Ik vind zelf de tijdschriften van Flow en VT wonen erg mooi. Veel afbeeldingen en quotes zijn ook te gebruiken voor je moodboard. Je kunt ‘oudere’ tijdschriften vinden bij de Kringloopwinkel, maar soms heb je ook leuke aanbiedingen voor een abonnement. Ga je voor een abonnement? Zet de einddatum dan meteen in je agenda, zodat je het abonnement ook weer tijdig annuleert.

 

Meest gelezen blogs

Start typing and press Enter to search