Mijn favorieten… notitieboeken

Ik deel graag mijn favorieten met jullie. In dit deel mijn favorieten… notitieboeken en planners. Met mooie notitieboeken maak je mij namelijk echt super blij. Ik schrijf enorm veel. Ideeën, gedachten, gesprekken, notities. Alles schrijf ik op. Het geeft me rust en overzicht. Maar daar hoort wel een fijn notitieboek bij of een overzichtelijke planner.

Altijd op zoek naar het beste exemplaar

Een notitieboek met te dunne blaadjes vind ik bijvoorbeeld niet prettig. Dan drukt de tekst door. Ik ben linkshandig dus het papier mag ook niet te glad zijn. Dan veeg ik namelijk de tekst meteen weer uit. En doordat ik linkshandig ben wil ik ook geen notitieboek met een ringbandje. Daar blijf ik altijd tegenaan botsen. Dus ja, ik heb best een wensenlijstje dat door de ervaring steeds langer wordt.

Vol met herinneringen waar je een glimlach van krijgt

Mijn kast staat denk ik ook wel vol met 20 verschillende notitieboeken. Allemaal volgeschreven. Eens in de zoveel tijd blader ik er weer eens doorheen. Grappig om te zien hoe sommige ideeën ondertussen helemaal zijn verdwenen of juist weer opnieuw het licht zien. Of om te ontdekken dat je in 2013 op gesprek ging bij een nieuwe klant waar je nu nog steeds mee samenwerkt. Toch een soort van eigen bibliotheek waar ik trots op ben.

Mijn favorieten notitieboeken

Mijn favorieten… (in willekeurige volgorde)

  • De notitieboeken van Paperblanks zijn echte plaatjes om te zien. Ik vind zelf de Ultra het fijnste formaat. Lekker dik papier.
    Mijn favorieten notitieboeken _ Paperblanks
  • Het leuke van de Leuchtturm notitieboeken vind ik de kleurtjes. Dat zorgt echt voor een frisse blik op je bureau.
  • Bullit journals zijn natuurlijk ook prima te gebruiken als notitieboeken. Ik houd zelf ook erg van creatief bezig zijn dus dan is het fijn als er ruimte is voor een tekening of handlettering.
    Mijn favorieten notitieboeken - bullit journal
  • Natuurlijk kennen jullie ook de planners van Structuurjunkie. Het enige kleine nadeel zijn de lijntjes die dicht op elkaar staan, maar verder een heerlijke planning waarmee je echt meer overzicht krijgt over je week.
  • Deze Family planner gebruik ik zelf niet meer omdat de kinderen al ouder zijn, maar deze planner is voor drukke gezinnen met volle agenda’s echt een uitkomst.

Met een notitieboek word je rijker

En weet je waar ik ook een notitieboek voor gebruik? Voor mijn (geld)doelen. Om te noteren wat ik wil bereiken. Voor wanneer, op welke manier en vooral ook waarom? Het is wetenschappelijk bewezen dat als je schrijft, je beter leert, je beter onthoudt en ook nieuwe ideeën ontwikkelt. Ik gebruik ook een Excel lijst, maar ik merk zelf dat schrijven meer voldoening geeft. Het maakt mij bewuster van mijn doelen en zorgt ook voor betere focus. Herken jij dat ook?

Je hebt natuurlijk notitieboeken in allerlei vormen en maten. En iedereen heeft persoonlijke voorkeuren. Ook bullitjournals zijn natuurlijk ideale notitieboeken waarbij je nog meer ruimte hebt voor creatieve krabbels.

Heerlijk. Ondanks de opkomst van het digitale tijdperk blijf ik voorlopig nog even lekker schrijven met pen en papier.

 

Lees ook mijn lijst met mijn favorieten… boeken.

Start typing and press Enter to search