Mijn favorieten… DIY

Ik deel graag mijn favorieten met jullie. In dit deel mijn favorieten… DIY. Oftewel Do it yourself materialen. Ik ben dol op mooi papier, stiften, stickers, stempels. Heerlijk! En ja, ik ben best creatief maar nee, ik ben geen professional.

Vrije tijd voor mijn hersenen

Ik ben vooral goed in ideeën bedenken. In mijn hoofd weet ik vervolgens precies hoe iets eruit moet zien maar in werkelijkheid is het eindresultaat altijd anders. En weet je… dat is prima. Voor mij is creatief bezig zijn vooral een manier van ontspanning. Vrije tijd voor mijn hersenen.

Een kast die zorgt voor een glimlach

Mijn kast staat dus vol met mooie knutselspullen. En ook als ik even geen tijd heb om creatief bezig te zijn… Of liever gezegd als ik geen tijd maak om creatief bezig te zijn, dan krijg ik al een glimlach van deze kast. Alleen al het feit dat de kast er is, dat de spullen er netjes in staan, geeft mij rust.

 

Mijn favorieten… DIY (in willekeurige volgorde)

 • Je hebt enorm veel verschillende schrijfwaren. Potloden, brushpennen, gelpennen. Ik ben linkshandig dus ik let altijd goed op af de materialen snel drogen. Klik hier voor ideeën. Annelou van Noort creatief schrijfwaren DIY
 • Stempelen. Ik doe het echt zelden en toch heb ik een doos vol stempels en stempeldozen. Op een beurs zag ik de mooiste creaties. Maar ik ben er uiteindelijk nooit aan toegekomen. Misschien binnenkort toch eens gaan uitproberen. Klik hier voor ideeën. Annelou van Noort creatief stempels DIY
 • Bullit journals zijn natuurlijk perfect te gebruiken voor alle spaardoelen, spaarchallenges en spaarmeters. Vaak hebben bullit journals iets dikker papier zodat je ook stiften kan gebruiken. Let anders vooral goed op de grammen. Gewoon printpapier is vaak 80 grams. Klik hier voor ideeën.
  Annelou van Noort creatief bullit journals
 • Tapes zijn zo fijn om in huis te hebben. Om een etiket net wat leuker op te plakken. Voor een mooi randje op een envelop. Of om je moodboard mee te versieren. Heerlijk. Kijk hier voor ideeën. 
  Annelou van Noort creatief tapes DIY
 • Ik ben op dit moment heel nieuwsgierig naar alles rondom art journaling. Een visueel dagboek waarin je herinneringen en ervaringen vertaalt in art. Alles kan en mag. Niets is fout. Gewoon beginnen en kijken waar het eindigt. Heerlijk! Perfect voor al je spaardoelen en dromen. Klik hier voor ideeën.
  Annelou van Noort creatief art journal

Creativity is intelligence having fun

Albert Einstein zei (of iets in deze trant) ‘Creativity is intelligence having fun’. Zo voelt het voor mij in ieder geval wel. Al voel ik me ook weleens schuldig om creatief bezig te zijn. Want als je creatief bezig bent is je productiviteit vaak laag (bron: boek Focus van Mark Tigchelaar). En ik ben ook fan van het kunnen wegstrepen van taken. Dus dat voelt dubbel.

Bij creativiteit ligt dit anders. Maar uit ervaring weet ik ondertussen wel dat als ik creatief bezig ben geweest (al zijn het maar 5 minuten) dan is mijn productiviteit hierna vele malen hoger. Doordat mijn hersenen vrije tijd hebben gekregen kijk ik anders tegen taken, opdrachten of uitdagingen aan.

Dus ik leer mezelf (continu proces) om op de moment dat ik het heel druk heb, juist dan tijd te nemen voor een creatief kwartiertje. Ook al voelt het vooraf ongemakkelijk, ik weet dat het mij achteraf enorm veel oplevert.

Nieuwsgierig naar meer?

Lees vooral ook over mijn andere favorieten:

Start typing and press Enter to search