Mijn boekentip

Ik ben een enorme fan van boeken. Kookboeken, voorleesboeken, managementboeken, romans. Eigenlijk ben ik naar heel veel boeken nieuwsgierig. En gelukkig is er enorm veel keuze.

Ik deel iedere maand mijn boekentip. Een boek die altijd op een raakvlak heeft met financiële opvoeding of educatie. En heel eerlijk… dat hebben bijna alle boeken. Lees je mee?

Boeken Annelou van Noort ongetemd leven

Ongetemd leven

Ik twijfelde eerlijke gezegd bij de omschrijving. Er staat namelijk ‘Hoe kan je als vrouw jezelf zijn en daarmee meer geluk in het leven ervaren? Laat alle verwachten los en ontdek wie je echt wil zijn.’ Dat klinkt alsof alle vrouwen op dit moment nog niet gelukkig zijn. Alsof we allemaal in hokjes zijn geplaatst waar we niet in willen zitten.

Toch werd ik nieuwsgierig doordat Glennon Doyle haar eigen verhaal deelt (ik houd van persoonlijke verhalen) en het boek je even stil laat staan om na te denken waar je staat, wie je bent en wie je wil zijn. En misschien is het nu al helemaal goed. Misschien wil je nog wat aanpassen, veranderen of puntjes op de i zetten.

Gelijkenissen met financiële opvoeding

Ook al zijn vrouwen tegenwoordig veel meer bezig met money mindset, het kan natuurlijk altijd nog meer. Vooral ook omdat wij als vrouwen zo’n enorm belangrijke rolmodellen zijn voor alle meisjes in onze eigen omgeving.

Als je jouw dromen helder hebt weet je ook welk prijskaartje hier aan hangt. Welke keuzes hier bij horen. En ook hierin is het goed om stil te staan en te bepalen wat jij belangrijk vindt. Want als je (spaar)doelen duidelijk zijn, is de kans op succes vele malen groter.

Meer informatie

Nog meer tips

In de onderstaande blogs vind je al mijn favorieten die ik afgelopen maanden heb gedeeld:

Start typing and press Enter to search