Mijn boekentip

Mijn favoriete boeken

Ik ben een enorme fan van boeken. Kookboeken, voorleesboeken, managementboeken, romans. Eigenlijk ben ik naar heel veel boeken nieuwsgierig. En wat jammer is het dan om te merken dat we met zijn allen toch steeds minder lezen. Waar het door komt? Ik weet het niet. Het kan in ieder geval niet liggen aan de boeken zelf. Want er is echt meer dan voldoende keuze.

Vandaar dat ik iedere maand mijn boekentip deel. Lees je mee?

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

De complete titel van dit boek is als volgt: Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen en je kinderen blij zijn als jij het doet. Ik houd wel van een titel waar je om kunt lachen. Waarom vind ik dit boek interessant? Omdat het een nadenk boek is. Geen boek met goed of fout. Maar een boek waarbij je even stil staat. Stil staat bij jouw eigen opvoeding. In welk gezin en met welke regels ben je grootgebracht. En op welke manier voed je nu op. Zie je overeenkomsten of juist verschillen.

In de omschrijving staat ‘Zonder oordelend te zijn, geeft Philippa Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap.’ Het is een boek dat advies geeft zonder belerend te zijn. Je mag als opvoeder fouten maken, dat is helemaal niet erg.

Gelijkenissen met financiële opvoeding

Als je kijkt naar de financiele opvoeding, dan is het ook zo belangrijk om weer eens even terug te kijken. Waar komt jouw money mindset vandaan? Niet om er een stempeltje goed of fout op te kunnen zetten, maar juist om te leren wat jij belangrijk vindt. Waar jij naar toe wilt groeien.

Meer informatie

Nog meer boekentips

In de onderstaande blogs vind je alle boekentips die ik afgelopen maanden heb gedeeld:

  • Mijn favoriete kinderboeken (ook al heb ik zelf 3 pubers in huis)
  • Mijn favoriete boeken om jezelf verder te ontwikkelen en nog meer te verdiepen
  • Mijn favoriete heerlijk-onder-een-dekentjes-op-de-bank boeken
  • Mijn favoriete notitieboeken voor al mijn verschillende lijstjes en ideetjes.

 

Start typing and press Enter to search