Mijn boekentip

Ik ben een enorme fan van boeken. Kookboeken, voorleesboeken, managementboeken, romans. Eigenlijk ben ik naar heel veel boeken nieuwsgierig. En gelukkig is er enorm veel keuze.

Ik deel iedere maand mijn boekentip. Een boek die altijd op een raakvlak heeft met financiële opvoeding of educatie. En heel eerlijk… dat hebben bijna alle boeken. Lees je mee?

Brain Food

Dit ontzettend mooi vormgegeven boek (gouden kaft) is geschreven door Charlotte Labee. Een kookboek waarin niet alleen heerlijke recepten staan maar waarin je ook uitleg vindt over het belang van gezonde voeding voor je brein.

Alles is wetenschappelijk onderbouwt, maar heel prettig ‘vertaald’ zodat het makkelijk leesbaar is geworden. Echt bijzonder interessant. Knap hoe een kookboek, wetenschappelijk boek en tafelboek is samengevoegd. Het heeft ook niet voor niets ruim 350 pagina’s. Geweldig mooi cadeau om te geven maar zeker ook om te krijgen.

Gelijkenissen met financiële opvoeding

Nee, een gezond brein en financiële opvoeding lijken in eerste instantie niets met elkaar te maken te hebben. Toch zie ik dat anders. Want een gezond brein zorgt ervoor dat we fit blijven en dus ook beter in steeds zijn om bewuste keuzes te maken.

En… misschien nog wel een mooiere gelijkenis. Net zoals bij geld is ook gezonde voeding een kwestie van goed voorbeeld doet goed volgen. Alles wat je als ouders als voorbeeld geeft, ziet het kinderbrein voor waarheid aan. Dat geldt voor eten tot aan gevoelens en (geld)gewoontes.

Meer informatie

Nog meer tips

In de onderstaande blogs vind je al mijn favorieten die ik afgelopen maanden heb gedeeld:

Start typing and press Enter to search