Maart 2017 – Week van het Geld
Ken je dat spelletje? Dat iedereen gaat staan en dat je vervolgens per vraag moet blijven staan of zitten? Komt ie aan. Iedereen staan. Vraag 1. Iedereen die vannacht tussen 02.00 en 03.30 uur wakker was mag blijven staan. Degene die lekker lag te slapen met gaan zitten. Vraag 2. Wie heeft vannacht naar radio 1 geluisterd? Ja, die mogen blijven staan. Nee, die mogen gaan zitten. Ik vrees dat er nu nog maar weinig mensen overblijven. Maar dan toch de laatste vraag: wie heeft mij vannacht gehoord op Radio 1?

Uitnodiging

Vorige week ontving ik namelijk een uitnodiging van Radio 1 om ‘s nachts te komen vertellen over kinderen leren omgaan met geld in het kader van de Week van het geld. Ik houd wel van een uitdaging dus na een gezonde lachbui (omdat het natuurlijk wel een beetje gekkenwerk is), de opmerking van mijn dochter dat het toch niets uitmaakte wat ik zei want niemand zou luisteren (pubers…) en een steuntje in de rug van betrouwbare vrienden, ben ik akkoord gegaan. En heb ik vannacht dus ook ‘gewerkt’.

Waarom?

Er zullen nu genoeg mensen zijn die zich afvragen waarom ik hier aan mee doe. Waarom? Omdat het me een glimlach oplevert. Niets meer en niets minder. De agenda zit vol met uitdagende opdrachten en bijzondere gesprekken dus om werk zit ik niet verlegen. Maar ik vind deze uitnodigingen toch altijd bijzonder. Midden in de nacht je wekker zetten, in het donker met een kopje thee op pad, in een radio studio plaatsnemen en interessante gesprekken aangaan, vol met verhalen weer terug en thuiskomen in een huis met slapende gezinsleden die me niet eens hebben gemist.

Een beetje gek moet je wel zijn

Als ondernemer ben je soms dag en nacht aan de slag. Dus je moet er wel een glimlach van krijgen, want anders houd je het niet vol. Al helemaal niet naast een prive leven dat vol zit met gezin, sporten en vrijwilligerswerk. En natuurlijk kun je ook weleens Nee zeggen. Niet echt mijn sterkste kant, maar ik werk eraan. Maar soms moet je ook een keer kiezen voor iets geks. Gewoon zomaar. Voor het goede gevoel. Voor die glimlach. Omdat het je energie geeft om andere projecten weer op te pakken. Ondernemer zijn is leuk. Echt leuk.

Maarre… nu ga ik nog even snel slapen voor de werkdag officieel begint. Welterusten!
En als je me wel gehoord hebt. Laat het dan even weten. Ik hoor graag wat je er van vond.

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-nacht/onderwerpen/401738-de-week-van-het-geld

 

Start typing and press Enter to search