Succesvolle Koningsdag

Koningsdag staat vaak in het teken van vrijmarkten. Gezellig maar ook super waardevol als je er zelf gaat staan. Op verschillende gebieden. Jij komt van het ‘oude’ speelgoed af. De (gezin)spaarpot wordt gevuld. Je kind leert geld rekenen. En je kind krijgt een lesje ondernemerschap. Win win win win noem ik dat. Maar dat lukt alleen als jullie het goed voorbereiden. Dus tijd voor actie.

Goede voorbereiding is het halve werk

Ga begin april op zoek naar spullen die geschikt zijn voor de verkoop. Bij jonge kinderen kan dit nog wel een dingetje zijn. Want als ‘oud’ speelgoed weer uit de kast wordt gehaald, spelen ze er natuurlijk meteen weer mee. Tenminste dat gebeurde bij mij altijd. Dus overleg goed voordat het de verkoop in gaat. Leg uit waarom je iets verkoopt en wat je met de opbrengst gaat doen.

Bepaal de beste prijs

Ga vervolgens samen de prijs bepalen van het speelgoed, want waarde bepalen is best moeilijk voor kinderen (trouwens voor jezelf ook). Jouw kind laat zich snel door emotionele waarde leiden. Dus een duur spel gaat misschien voor 50 cent weg, terwijl een oude knuffeltje een prijskaartje van 10 euro krijgt. Je wilt natuurlijk een succesvolle dag dus help vooral mee en maakt de prijzen zo makkelijk mogelijk. Ronde prijzen werken altijd goed. Dat is makkelijker rekenen en fijner voor het wisselgeld.

Je komt met meer spullen thuis dan dat je wegging

Herkenbaar? De opbrengst wordt door je kind meteen weer uitgegeven op de vrijmarkt. Meestal aan nog meer prullaria als dat je net zelf hebt verkocht. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken over de opbrengst. Voor wie is het geld? Gaat het in de gezinsspaarpot, delen jullie de opbrengst, welk gedeelte mogen ze die dag zelf uitgeven? Maak deze afspraken thuis zodat je niet op de vrijmarkt zelf in discussie raakt. Zo wordt het zeker een geslaagde dag.

Fijne Koningsdag!

Start typing and press Enter to search