Je wordt er zelf ook rijker van

Oké, hier mag geen misverstand over zijn. Het financieel opvoeden van je kind is belangrijk voor de toekomst van je kind. Je geeft hem of haar de handvatten voor de rest van zijn of haar leven. Maar… bijkomend voordeel is dat je er zelf ook rijker van wordt. Want als je tips geeft aan je kind, sta je zelf ook stil bij deze tips. Kortom, we hebben het hier over een duidelijke win win situatie. Jouw kind leert, jij leert, jullie ontdekken samen.

Boeken waar je rijker van wordt

Kan je nog tips gebruiken? In eerste instantie voor jezelf, maar ook om uiteindelijk een gesprek aan te kunnen gaan met je kind? Lees dan zeker deze top 5 titels. Ze staan in willekeurige volgorde.

 • Think and Grow Rich van Napoleon Hill
  Eigenlijk ongelofelijk dat dit boek al in 1937 is uitgegeven. Een boek dat gaat over de mindset van miljonairs. Het woord mindset werd namelijk destijds nog helemaal niet gebruikt. Maar misschien is het juist daarom nu wel nog steeds zo actueel. De schrijver interviewt miljonairs om te kunnen ontdekken hoe je rijk kunt worden. Het is een boek dat je zeker tot denken aanzet. Deze versie is Engelstalig. Lees je liever in het Nederlands? Michael Pilarczyk heeft het boek vertaald in een Nederlandse editie.
  Think and grow rich
 • Miljonair met een gewone baan van Oeds-Jan Postma
  Het kan. Miljonair worden met een gewone baan. In dit boek ontdek je hoe. Het is niet moeilijk, maar je hebt wel veel zelfdiscipline nodig. Misschien is een miljoen op je bankrekening niet jouw doel, maar als je je bewust wilt worden van de keuzes die je hebt dan is dit boek zeker een aanrader. Het leest ook lekker prettig weg.
  Miljonair met een gewone baan
 • Geld en gedrag van Dan Ariely
  Dit boek komt over als een wetenschappelijke boek. De voorkant is minder aantrekkelijk en dat speelt, in ieder geval bij mij, toch ook altijd een rol bij het kiezen van een boek. Maar tijdens het lezen komt je veel verhalen tegen en krijg je praktische tips. Tips die je helpen om jouw (financiële) keuzes te begrijpen zodat je uiteindelijk bewustere keuzes kan maken.
  Geld en gedrag
 • De kracht van geld van Claudia Hammond
  Dit boek lijkt op het boek Geld en gedrag, Ook in dit boek wordt er gekeken naar de psychologie van geld. Welke invloed heeft geld op ons brein, ons gevoel en uiteindelijk dus ook op ons handelen. Welke keuzes maken we en speelt het moment en je gevoel hierbij ook een rol. Gelukkig ook in dit boek volop tips die je aanzetten tot nadenken.
  De kracht van geld
 • Happy Money van Ken Honda
  Het fijne van dit boek vind ik de positiviteit. Veel financiële boeken gaan over de valkuilen en alle ‘pas op, trap er niet in’ verhalen. Veel financial fluencers geven tips over sparen en besparen. Dit boek laat je tevreden zijn met wat je hebt. Heerlijk. Het boek wordt ook vergeleken met Marie Kondi. Wat Marie Kondo doet voor je spullen, doet Ken Honda voor je geld. Aanrader!
  Happy Money

Start typing and press Enter to search