In de media – Tips voor de vrijmarkt

Zoals jullie weten geloof ik heel erg in samenwerking. Samenwerking met kinderen, met ouders en ook met bedrijven. SNS Bank publiceert vandaag het artikel ‘Maak van je kind spelenderwijs een mini-ondernemer’. Een artikel waarin SNS Bank en ik tips geven om tijdens de komende Koningsdag, een maximale ‘vrijmarkt omzet’ te scoren.

Gemiste spaarpot kansen

Uit onderzoek blijkt dat veel ouders vergeten om kinderen slimme tips te geven zodat ze tijdens de vrijmarkt een top omzet kunnen halen. De vrijmarkt is natuurlijk een perfect moment om iemand anders blij te maken met je ‘oude’ spullen (Marie Kondo momentje). Maar vergeet niet dat het ook een kans is om de spaarpot of gezinsspaarpot goed te vullen.

Oefen met onderhandelen

We delen veel praktische tips, maar de allerbelangrijkste tip verklap ik alvast: oefen het onderhandelen. Afdingen hoort tenslotte ook een beetje bij de vrijmarkt (of een rommelmarkt) maar voor jouw kind kan dit een spannend moment zijn. Dus oefen samen met je kind thuis de ‘wat als’ situaties. Wat als je een artikel hebt van 5 euro en iemand biedt 50 cent? Ga je dan onderhandelen of zeg je meteen dat het bedrag te laag is? Of wat als iemand heel zielig kijkt? Verlaag je dan je prijs of blijf je onderhandelen? Doe het vooral ook voor (hoe zielig kun jij kijken…) zodat kinderen ontdekken hoe het werkt en hoe ze zelf reageren.

Samen ontdekken, samen leren

Vooraf oefenen zorgt voor zelfvertrouwen en veel plezier. Maar het zorgt ook voor waardevolle gesprekken en uiteindelijk de grootste winst. Dus… aan de slag en succes met de verkopen!

Lees hier alle tips en gebruik de tips die bij jou passen:

 

Meer lezen? Lees ook het artikel ‘Een eigen pinpas. Spannend of slim?’

Start typing and press Enter to search