Ik ga meedoen aan Temptation Island

Stel dat jouw puber enthousiast thuiskomt met de mededeling ‘ik ga meedoen aan Temptation Island!’. Hoe zou jij dan als ouder reageren? Enthousiast of hoogste tijd voor een goed gesprek. Wees gerust, ik heb het nu niet over het reality programma waarin stellen aan allerlei verleidingen worden blootgesteld (letterlijk en figuurlijk…). Nee, ik heb het over een challenge waarin ze te maken krijgen met allerlei geld verleidingen.

Geld is absoluut sexy

Na 10 jaar ondernemerschap is het nog steeds duidelijk. Het onderwerp geld was niet sexy, is niet sexy en wordt waarschijnlijk ook niet sexy. Het woord is zo beladen dat er maar bij heel weinig mensen lichtjes in de ogen komen als hier over wordt gesproken. Geld klinkt moeilijk of saai. Voor sommige mensen staat het gelijk aan zorgen en stress. Andere mensen denken alleen aan sparen en nooit meer leuke dingen doen. Ook de woorden die in de buurt komen van geld zoals Belastingdienst en administratie zorgen ook niet snel voor gejuich. Kortom zodra ik het woord geld of nog erger financiële educatie gebruik, staan mensen niet meteen te springen om deel te nemen aan workshops en trainingen.

Een nieuwe verpakking van het thema geld

Terwijl als ik met kinderen, jongeren en ouders aan de slag ga, dan ontdek ik juist wel veel enthousiasme. Dan komen de mooie verhalen, de interessante vragen en de beste tips. Of dat deelnemers achteraf zeggen ‘jeetje, dit was echt waardevol’. Dus ik vergelijk het met de aanpak van sommige uitgevers. Als een boek niet goed verkoopt dan komt er een nieuwe kaft. De inhoud blijft hetzelfde, maar de verpakking wordt aangepakt. En dat is precies wat ik de komende tijd ga doen.

Het is gewoon te waardevol om niet te doen

Ik ga niets veranderen aan mijn inhoud. Praktische geld tips geven vind ik leuk om te doen, het is zo waardevol en het is vooral echt niet moeilijk. Echt iedereen kan aan de slag met zijn eigen portemonnee en spaarpot. Om rijker te worden, om minder zorgen te hebben, om doelen te bereiken. Daar blijf ik van overtuigd. Maar de verpakking, de titels worden anders. Want zeg nu eerlijk. Voor pubers klinkt ‘ik ga meedoen aan Temptation’ natuurlijk honderd keer stoerder dan ik ga meedoen aan een workshop geld educatie.

En hoe gaaf is het als jij als ouder tegen jouw kinderen zegt ‘ik ga meedoen aan Temptation’… Ik ben heel benieuwd naar de reacties. Enne… kom je dan bij mij een training volgen?

 

Lees ook: spelen jullie spelletjes?

 

 

 

Start typing and press Enter to search