Wat kost een verjaardagsfeestje?

De manier waarop tegenwoordig een verjaardagsfeestje wordt gevierd liggen enorm ver uit elkaar. Er zijn gezinnen die geen verjaardagsfeestjes vieren. Vanwege geloof of vanwege kosten. Er zijn ook gezinnen die verjaardagsfeestjes vieren met allerlei toeters en bellen. Hoeveel geld jij kan en vooral wil uitgeven ligt volledig aan het programma dat je aanbiedt.

Het is jouw keuze

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat je keuze hebt. Organiseren andere ouders feestjes naar een pretpark en vind jij dat te kostbaar? Dan kies je iets anders. Hebben anderen een speurtocht door het bos met broodje knakworst en is jouw kind geen buitenkind. Dan kies je iets anders.

Sociale druk is er overal

We horen nu teveel verhalen van ouders die een verjaardagsfeestje geven ‘omdat het zo hoort’. Terwijl ze het geld er eigenlijk niet voor overhebben of het zelfs niet eens geweldig vinden. Vreemd he! Dat is toch echt de sociale druk waar we allemaal weleens tegenaan lopen. Onze kinderen hebben daar regelmatig last van en grote mensen dus ook.

Mijn drie tips

Wil je een verjaardagsfeestje geven? Ik geef je drie tips:

  • Bepaal het budget. Hoeveel wil je maximaal uitgeven? In totaal of per kind.
    Vergeet ook niet kosten voor vervoer, parkeren en eventuele versnaperingen mee te nemen.
  • Ga samen met je kind op zoek naar de invulling. Wat wil jouw kind echt heel graag doen? En welke keuzes zijn er binnen deze activiteit. Is het een kostbare activiteit dan kan je kiezen voor een variant maar ook om minder kinderen uit te nodigen.
  • Wat je ook doet houd er rekening mee dat er altijd ouders of kinderen zijn die het minder leuk vinden. Dat mag. Dat is ieders eigen smaak en mening.

Deze drie tips gelden ook voor het kopen van verjaardagscadeautjes. Bepaal je eigen budget en ga samen op zoek naar de leukste cadeautjes.

PS… Op zoek naar leuke spelletjes voor thuis? Bekijk deze Nootz spelletjes.

 

Nieuwsgierig naar meer?

  • Lees mijn blog over Verjaardagsgeld. Mag jouw kind het geld meteen uitgeven of verdwijnt het in de spaarpot.
  • Ben je nog op zoek naar cadeau ideetjes? Ik heb mijn ideetjes voor je op een rijtje gezet.
  • Een leuk boek om te lezen is De Geluksroute. Voor minder gedoe en meer plezier met de mensen om je heen.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Start typing and press Enter to search