Geld als verjaardagscadeau

Bij kinderen staat steeds vaker geld als verjaardagscadeau. Waarom? Omdat ze of aan het sparen zijn voor een specifiek doel of (en dit komt het meeste voor) dat ze geen ideeën hebben voor cadeautjes. Tevreden of verwend, noem het zoals je het wilt. Kinderen willen een geld cadeau, maar… geld geven vindt niet altijd iedereen leuk.

Wanneer geef je een waardevol cadeau?

Want dan geef je een bedrag waarvan de waarde vast staat. 5 euro blijft 5 euro. Terwijl bij ‘n artikel de waarde ook wordt bepaald door hoe graag de jarige job het cadeau wil hebben en de totale verpakking. Dus het kan zijn dat een fantastisch mooie stift van € 2,50 ingepakt in een glitterzakje met confetti, waardevoller voelt dan een envelop met 5 euro.

Kies voor een herinnering

Wat doe je nu? Geef je een geld als verjaardagscadeau waar de jarige job of jet blij van wordt of kies je toch voor een cadeau. Mag ik een tip geven? Kies je voor een cadeau, denk dan aan een tegoedbon. Een tegoedbon voor bijvoorbeeld samen naar de film. Een uitnodiging om te komen kamperen in de tuin. Of een speurtocht die eindigt met pannenkoeken eten. Er zijn zoveel leuke activiteiten die je kunt doen. Zonder dat er meteen een duur prijskaartje aan hangt. En samen herinneringen maken is sowieso niet in geld waarde uit te drukken, dus echt een aanrader.

Maak geld geven leuker

Een ander optie is om geld geven leuker te maken. Stop het niet in een standaard witte envelop met de naam erop. Maar maak er iets speciaals van. Met stiften of een gekleurde envelop heb je al snel een mooi creatief resultaat (lees het blog DIY geld cadeau). De uitstraling van de verpakking maakt het cadeau ook waardevol. Tenminste ik ben zelf altijd heel gevoelig voor mooi ingepakte artikelen, waardebonnen of cadeau cheques.

Ken je Nootz?

En heb je geen tijd om te knutselen of ben je gewoon niet zo creatief? Bestel dan een Nootz pakket. Een pakket gevuld met mooie kaarten, enveloppen en stickers om geld geven leuker te maken. Zowel voor jou om te geven als voor de jarige job of jet om te ontvangen. 15 kaarten, enveloppen, stickers en confetti nu tijdelijk voor maar € 17,50.

 

Psst…

En wist je trouwens dat er veel verjaardagsgeld verdwijnt tussen het oud papier? Cadeautjes komen op een cadeautjes tafel, maar enveloppen verdwijnen regelmatig tussen inpakpapier en lege enveloppen. Vooral bij de feestjes met veel gasten komt dit voor. Er is dan minder controle wie wat heeft gegeven. Hartstikke jammer natuurlijk dus een beetje extra je best doen op de verpakking is echt de moeite waard.

 

Nieuwsgierig naar meer?

 

 

Start typing and press Enter to search