Fan van spaarpotjes

Sparen. Het is mij met de paplepel ingegeven. ‘Zorg dat je genoeg spaart voor later’. En dus had ik ook braaf een spaarrekening en een Zilvervloot rekening waar ik een vast bedrag per maand naar overboekte. Maar het was niet sparen voor een specifiek doel, maar sparen om te sparen. En dat maakte het voor mij moeilijk. Moeilijk om het spaargeld ergens aan uit te geven. En sparen is fijn, maar je moet er ook van genieten. Dus nu doe ik het anders.

Spaardoelen

Ik werk nu met specifieke spaardoelen. Ik schrijf op (ja, ja, ik ben ook fan van lijstje) waar ik voor spaar, hoeveel ik hiervoor nodig heb en hoeveel tijd ik hiervoor heb. Zo weet ik precies hoeveel geld ik per maand opzij moet zetten. En ik maak ook echt online spaarpotjes hiervoor aan, dit werkt zo ontzettend makkelijk.

Digitale spaarpotjes

Werk jij hier ook al mee? Het is zo fijn. Binnen je spaarrekening kun je aparte spaarpotjes aanmaken. Iedere bank werkt een beetje anders, maar de basis blijft hetzelfde. Maak een spaarpotje aan, geef het een naam, bepaald het bedrag en het bedrag van je totale rekening kun je (optisch) verdelen over je spaarpotjes. Zo weet je precies hoever je bent en hoe lang je nog bezig bent. Wil je precies weten hoe het moet? Ik heb een stappenplan geschreven.

Genieten van behaalde doelen

En wat uiteindelijk voor mij heel goed werkt. Als het doel is behaald, kan ik het geld ook met plezier uitgeven. Het voelt niet alsof ik de spaarrekening leeg haal, maar het voelt als cadeautje omdat ik mijn doel heb behaald. Heerlijk!

Spaarpotjes voor kinderen

Op het moment dat jouw kind een eigen spaarrekening heeft, kan hij of zij ook meteen aan de slag met de verschillende spaarpotjes. Maar werk jij nog met contant zakgeld? Dan zijn aparte spaarpotjes ook echt een tip. Dat maakt het zoveel overzichtelijker. In een grote spaarpot verdwijnt het bedrag en zijn de verschillende spaardoelen niet te zien. Maak voor ieder spaardoel een apart potje. En dat kan heel simpel door glazen potjes te gebruiken en met een etiket het spaardoel aan te geven.

Ben je niet zo van het knutselen? Dan zijn er natuurlijk ook heel veel leuke, grappige, mooie spaarpotten te koop.

Start typing and press Enter to search