My favorite… books

Het lezen van boeken is eigenlijk altijd een van mijn favoriete bezigheden geweest. Nou, eerlijk gezegd was de lol er wel een beetje af tijdens de middelbare schooltijd. De verplichte boekenlijst werkte voor mij niet echt leesbevorderend. Maar behalve deze dip heb ik eigenlijk altijd boeken lezen heerlijk gevonden.

Een boekenwinkel in huis

Het feit dat ik even kan dwalen in een fantasiewereld bij romans. Ik aangezet word tot nadenken bij managementboeken of boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik genoot van de heerlijke voorleesmomenten aan de kinderen. Ja, van boeken lezen word ik heel gelukkig. Dus mijn vorige huis stond ook vol met boeken.

Opschonen van de boekenkast

Voor onze verhuizing heb ik bijna alle boeken verkocht. Waarom? Boeken zijn te waardevol om alleen maar in een kast te staan. Ze moeten gelezen worden. Dus vandaar mijn beslissing om ze te verkopen of weg te geven. Zo kunnen anderen weer genieten.

Boeken staan altijd op mijn verlanglijstje

En voor mij weer een spaarpotje om nieuwe boeken aan te schaffen. Want boeken blijven altijd op mijn verlanglijstje staan. Een boek lezen zorgt bij mij echt voor het geluksmomentje. Daarom start ik iedere dag met een half uurtje lezen. Heerlijk vind ik dat. In de zomer lekker buiten, in de winter knus onder een dekentje.

Mijn favoriete boeken van dit moment?

   • De glimlach van een kind van 365 dagen succesvol
    Dit boek bevat 52 gelukslessen voor ouders en kinderen. Ik vind sowieso dat de boeken van 365 dagen succesvol (auteurs David de Kock en Arjan Vergeer) altijd lekker lezen. Heel laagdrempelig, prettig verwoord, makkelijk leesbaar. En dat geldt dus ook voor dit boek. Deze keer dus specifiek geschreven over kinderen, ouders en opvoeding.

   • De logica van geluk van Mo Gawdat
    De schrijver neemt je mee in zijn zoektocht naar geluk. Het is een persoonlijk verhaal maar hij betrekt je door vragen te stellen, tips te delen en je te laten nadenken. Op een fijne en prettige manier. De leukste opdracht uit dit boek? Maak je eigen gelukslijstje. Ik ontdekte dat ik veel geluksmomentjes had of makkelijk kon creëren dan dat ik dacht.


  Meer boekentips over persoonlijke ontwikkeling? Dit is mijn lijstje.

   

   • De kletsboeken van Gezinnig
    Deze invulboeken zijn zo ontzettend leuk. Jouw kind gaat, met behulp van dit boek, samen met jou, of met broers, zussen, vriendjes, opa’s, oma’s, buren kletsen. Over allerlei onderwerpen. Leuk om te doen maar ook zeker leuk om later terug te lezen. En wat mijn kinderen ook fijn vinden is dat je het boek kunt invullen in een volgorde waar je zin in hebt. Dus het hoeft niet netjes op volgorde.

  Meer kinderboekentips? Dit is mijn lijstje.

   • How2Talk2Kids, effectief communiceren met kinderen
    Echt een musthave voor iedere ouder. Ik werd zelf een beetje moe van alle goedbedoelde adviezen die ik als mama kreeg. Blijf rustig, maak oogcontact met je kind als je praat, geef ruimte voor gevoelens. Enzovoort enzovoort. Alles helemaal waar, maar ja ik ben naast mama vooral ook gewoon Annelou. En dat betekent ook dat ik ook weleens moe, geïrriteerd of gewoon niet lekker in mijn vel zit. En dit boek is ook niet makkelijk. Het gaat over gedragsverandering. Jouw gedragsverandering. Maar het boek is zo helder geschreven dat je het begrijpt, snapt en er dus ook moeite voor wilt doen.

   • De serie ‘De Zeven Zussen’ van Luncinda Riley
    Deze tip kreeg ik van mijn buurvrouw. Op dat moment was net deel 2 uit. Gelukkig maar, want deel 1 vond ik zo ontzettend mooi. Dan is het echt lekker dat je meteen aan deel 2 kunt beginnen. En ondertussen zijn de delen 3, 4 en 5 ook al uit. En deel 6… in februari 2020. Ik heb het al in mijn agenda opgeschreven als herinnering. Ieder boek gaat over één van de zussen. Het valt onder literatuur en romans. Jammer dat deze boeken niet op de boekenlijsten van de middelbare school voorkomen. Dan werden pubers misschien weer enthousiast over het lezen…

  En op mijn verlanglijstje staat op dit moment:

   • Het kookboek Vrouwvolk
    Ik vind sowieso de kaft bijzonder mooi. In de omschrijving staat dat het een kunstkookboek is dat tegelijkertijd ook een kookkunstboek is. De recepten zijn van vrouwen die grenzen hebben verlegd voor volgende generaties. Sommigen moesten een hoge prijs betalen voor hun vrijheid, maar zij veranderden wel de wereld met hun kunst of de manier waarop ze leefden. De recensies zijn bijzonder goed. Niet goedkoop (€ 39,99) maar het is ook een groot en zwaar boek (320 pagina’s). Ken jij dit kookboek?

Start typing and press Enter to search