Ebook Klaar voor de start!

Heb jij een kind dat volgend jaar start in de brugklas? Dan ben je nu misschien druk met het kopen van alle schoolspullen. Het bestellen van de laptop of tablet. Of juist op zoek naar de juiste rugzak of schooltas. Misschien vraag je aan ouders in jouw omgeving naar advies over welke laptop het beste is. Of aan buurmeiden welke schooltas op dit moment hip is. Want je vindt het fijn als je kind straks een goede start maakt en de kans krijgt om nieuwe vrienden te maken.

Voorbereiden op dit nieuwe hoofdstuk

Het is tenslotte toch een hele nieuwe fase. De fout die veel ouders alleen maken is om vooral te kijken naar praktische zaken. Maar kletsen met je kind over de brugklas wordt nog vaak vergeten. Hebben jullie bijvoorbeeld al gesproken over het wel of niet mogen kopen van broodjes (of chips) in de schoolkantine of in de stad? Stel dat jullie afspreken om zelf boterhammen mee te nemen maar de eerste week blijkt dat nieuwe klasgenoten wel broodjes kopen. Wat dan?

annelou van noort brugklas

En welke afspraken hebben jullie gemaakt over de reparatie van de mobiel? Stel dat de mobiel uit de broekzak valt (dat gebeurt namelijk heel vaak…) en het glasplaatje kapot gaat. Wie betaalt de reparatie? En de tweede of derde keer dat het gebeurt?

Het zijn situaties die regelmatig voor gaan komen. Het zijn situaties die iedereen herkent, maar pas achteraf als het ons al is overkomen. En daarom is het fijn om jezelf en je kind hierop voor te bereiden. Hoe? Door aan de slag te gaan met het ebook Klaar voor de start!. Dan weet je welke geldgesprekken je kan voeren, welke effect hebben en wat de beste tips zijn.

De kracht van het ebook 

Tips, stappenplannen en oplossingen voor heel herkenbare situaties. Dat is wat je krijgt met dit ebook. Het geeft je als ouder handvatten om met je kind in gesprek te gaan. Niet officieel, maar gewoon gezellig aan de keukentafel. Niet moeilijk, maar heerlijk praktisch. Tips die fijn zijn om te delen en waar je zelf ook nog van kan leren. En niet onbelangrijk. Het geeft rust. Rust in een jaar dat al genoeg veranderingen en bijbehorende hectiek met zich meebrengt. Dat is iedere ouder veel waard.

Checklist klaar voor de start

BESTEL NU

Waarom is het zo belangrijk om afspraken te maken?

Brugklassers komen in een hele nieuwe wereld. Nieuwe klasgenoten, andere schooltijd, huiswerk en toetsen, het zijn allemaal uitdagingen. Kortom er komt enorm veel op ze af. Maar ze missen de ervaring om al bewuste keuzes te maken. Dat moeten ze nog leren en dat gaat met vallen en opstaan.

Als ouder kan je helpen bij het opstaan. Maar sommige valkuilen kan je ook makkelijk voorkomen. Door te kletsen en door afspraken te maken. Die maken het verschil. Dan hoef je niet met elkaar in gesprek op het moment dat er al iets mis is gegaan. Want door de emoties is het dan moeilijk om een goed gesprek te voeren.

Geef je kind een voorsprong

Wil jij je goed voorbereiden? Wil jij alle tips hebben om je kind goed voor te bereiden op de nieuwe start van het schooljaar? Bestel dan nu het ebook ‘Klaar voor de start‘. De kosten zijn € 9,95 en na aankoop ontvang je het ebook in je mail zodat je er meteen mee aan de slag kan.

BESTEL HET EBOOK ‘KLAAR VOOR DE START!’

 

Wat houdt het ebook in?

Het ebook bestaat uit verschillende hoofdstukken en geeft uitleg over:

  • De zakgeldformule en veelgemaakte fouten
  • De pinpas. Het onmisbare hulpmiddel.
  • Geldcriminaliteit. Zo bescherm je jouw kind.
  • Sparen. Deze spaarstrategie werkt wel. Ook bij pubers.
  • Sociale druk. Hoe ga je om met sociale druk.
  • Checklist zodat jouw kind klaar is voor de brugklas.

Het ebook bestaat uit 32 pagina’s, full-color opgemaakt. Inclusief invulbladen en ruimte voor aantekeningen.

Klaar voor de start

Heb jij een kind dat volgend jaar start in de brugklas?

Bestel dan het ebook Klaar voor de start!‘ voor € 9,95.

Want met de tips uit dit ebook, geef je jouw kind een waardevolle voorsprong.

Pssst…

Misschien is een ebook wel niet de goede titel. Het is meer een werkboek. Een werkboek waarmee jezelf aan de slag gaat. Die je bij de hand neemt en stap voor stap helpt bij het maken van de afspraken. En je weer bewust maakt hoe pittig het soms is om brugklasser te zijn.

Heb je geen (bijna) brugklasser in huis maar ben je wel op zoek naar praktische tips rondom kinderen, jongeren, geldzaken en geldafspraken? Volg mij dan op Instagram.

Start typing and press Enter to search