De populairste blogs van dit moment

De blogs die op dit moment het meeste gelezen worden of waar ik de meeste gesprekken over heb, zijn:

 1. Nadenknachtjes
  Kinderen zien in iedere winkel wel iets liggen wat te leuk is, ze echt echt echt nodig hebben of altijd al willen hebben. Hoe leer je ze keuzes maken?
 2. Hoeveel zakgeld geef je jouw kind?
  Logische vraag. In dit blog staan de richtlijnen per leeftijd, maar ook het advies om vooral naar je eigen portemonnee te blijven kijken.
 3. Hoe leer je jouw kind sparen?
  Een stappenplan hoe je jouw kind kunt helpen bij het leren sparen. Want beginnen met sparen is makkelijk, maar bij het volhouden kan ieder kind hulp gebruiken. En dat geldt eerlijk gezegd ook voor grote mensen… In het volgende blog leg ik uit waarom het zo moeilijk is.
 4. Het geld dieet
  Geld sparen is echt te vergelijken met het volgen van een dieet. Je begint positief en vol goede moed en ergens haak je toch weer af. Hoe komt dat nu en vooral hoe houd je het toch vol?
 5. Het perfecte verlanglijstje
  Hebben we nu echt meer verwende kinderen rond lopen dan 10 jaar geleden? Of spelen we hierin zelf een rol. Want zeg eens eerlijk. Hoe zou jij het vinden als je op je verlanglijstje een nieuwe fiets hebt staan en je krijgt een tweedehands step. Volgens mij heb je dan geen verwende kinderen, maar een teleurgestelde kinderen. Dus… maak een perfect verlanglijstje. Werkt echt! Op deze pagina vind je trouwens leuke, originele of handige cadeautjes. Om te geven of te krijgen.
 6. De 5 belangrijkste afspraken in een zakgeldcontract
  Een zakgeldcontract helpt enorm om verwarring te voorkomen. Je maakt duidelijke afspraken en zowel jij als jouw kind weten precies waar iedereen aan toe is. In dit blog staan de belangrijkste afspraken op een rijtje.

Extra tip

Lees vooral ook het blog over mijn favoriete boeken. Boeken die je rijker maken. In kennis, in tijd, in focus en ja, soms ook in geld. Echt even lezen!

 

Heb jij een onderwerp waar je graag over wilt lezen? Een onderwerp dat gaat over geld, kinderen en/of opvoeden? Laat het weten. Ik schrijf graag blogs waarmee ik antwoord kan geven op jouw vraag. Want misschien hebben meer ouders deze vraag. En zo kunnen we van elkaar leren.

Start typing and press Enter to search