Bedrijven

Vitale medewerkers zijn het fundament van een goed presterende organisatie. Het is niet voor niets dat steeds meer organisaties investeren in de vitaliteit van hun medewerkers. Een belangrijk aspect daarbij is financiële vitaliteit.

Daarbij gaat het niet alleen om het voorkómen van schulden. Maar vooral over de vraag hoe help ik mijn medewerkers om een financieel gezond leven te leiden? Als zakgeldexpert en specialist op het gebied van financiële opvoeding help ik daarbij.

Op een praktische, creatieve en persoonlijke manier laat ik medewerkers uitgroeien tot waardevolle
rolmodellen. Daar hebben niet alleen hun kinderen profijt van, maar ook zijzelf. En daarmee ook de werkgever.

Waarom aandacht voor financiële vitaliteit?

Er is (gelukkig) al veel aandacht voor voldoende beweging en gezonde voeding. Alleen de pijler financiële gezondheid wordt nog vaak gemist. Terwijl iedereen te maken heeft met life events: samenwonen, een huis kopen, kinderen krijgen, scheiden, met pensioen gaan…

Bij ieder life event horen geldvraagstukken. Geldvraagstukken kosten tijd en aandacht. Die eigenlijk altijd leiden tot een lagere productiviteit. Dat is logisch. Het brein zit voller dus aandacht moet worden verdeeld (bron: financieel fitte medewerkers).

Rolmodellen

Maak van medewerkers de waardevolste rolmodellen. Rolmodellen hebben namelijk de meeste invloed op de motivatie, loyaliteit, toewijding en prestaties van een individu, of dat nou een kind of een volwassene is. Als werkgever ben je een belangrijk rolmodel voor medewerkers, die op hun beurt de belangrijke rolmodellen zijn voor hun gezin, collega’s en de naaste omgeving.

Een rolmodel zijn betekent niet dat je financieel advies gaat geven. Het gaat om laten zien welke keuzes je maakt, dat je vertelt waarvoor je spaart, dat je ook je geldblunders deelt. Door met elkaar te kletsen over geld kunnen we enorm veel van elkaar leren. En daar geloof ik in.

Wil jij jouw medewerkers financieel fit maken?

Workshop ideeën

  • Hoe word je rijk? Een workshop voor bedrijven met veel jonge medewerkers in dienst (<21 jaar). Jongeren van deze leeftijd krijgen met veel nieuwe geldzaken te maken. Een workshop met veel praktische tips en vooral veel ruimte voor vragen.
  • Financieel fitte rolmodellen. Samen ontdekken welke Money mindset je hebt: daar krijg ik een grote glimlach van! Net als de deelnemers trouwens. We hebben het onder meer over bewustwording, keuzes maken en wat ‘rijk zijn’ betekent. Zo wordt elke deelnemer – op zijn of haar eigen manier – een nog mooier rolmodel.

Vanuit mijn expertise als Gedragsveranderaar werk ik met succesvol bewezen technieken om met weerstanden aan de slag te gaan. Om uiteindelijk van een doelgedrag te werken naar een gewoonte.

Tips

  • Mijn blogs kunnen ook worden gebruikt om te delen in nieuwsbrieven. Zowel intern voor medewerkers, als extern naar vaste klanten.
  • Wil je het onderwerp geld standaard in de communicatiekalender opnemen? Neem contact op. Ik heb enorm veel ideeen die ik graag met je deel.
  • Volg mij op social media voor dagelijkse tips (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest).

Start typing and press Enter to search