8 waardevolle tips voor groep 8

Wat kun jij als ouder doen om de overstap van basisschool naar middelbare school zo soepel mogelijk te maken? Gelukkig heel erg veel. Ik geef je 8 waardevolle tips. Dit is het eerste deel van deze serie.

Het bezoek aan de schoolkantine

Mijn kinderen vonden het super stoer. De eerste keren iets kopen in de kantine. Een kopje thee, een snoepje of zelfs een broodje frikandel (in de gezonde kantine staat dit niet meer op het menu). Hartstikke leuk natuurlijk, dit hoort er toch ook een beetje bij. Maar realiseer je dat je in veel kantines alleen nog cashless kunt betalen. Dus een betaalrekening met een eigen pinpas is een must voor brugklassers. En voor de ouders die nu denken ‘niet nodig, want mijn kind neemt zelf boterhammen mee’. Uit ervaring weet ik dat ze de broodtrommel zeker een keertje (of vaker) gaan vergeten. Het zijn tenslotte pubers :). En dan is de kantine een hele prettige en noodzakelijke oplossing.

Tip 1:
Vraag op tijd een eigen pinpas aan voor je kind en oefen zowel in de winkel als bij een geldautomaat. Jij pint waarschijnlijk dagelijks, maar jouw kinderen nog niet. Dus fijn als je samen een paar keer oefent. Ook om de pincode te leren onthouden. Wil je meer tips over pinnen? Ik heb ze op een rijtje gezet.

Tip 2:
Bepaal samen de plek waar jouw kind de pinpas gaat bewaren. In het hoesje van de mobiel, in een eigen portemonnee of een vakje in de tas. Leg uit dat het belangrijk is om zuinig te zijn op je pinpas. Want door de komst van het contactloos betalen, heeft een pinpas ook zonder pincode waarde gekregen. Dus voor boefjes is een pinpas heel interessant.

Lees hier:

Start typing and press Enter to search