8 waardevolle tips voor groep 8

Wat kun jij als ouder doen om de overstap van basisschool naar middelbare school zo soepel mogelijk te maken? Gelukkig heel erg veel. Ik geef je 8 waardevolle tips. Dit is het eerste deel van deze serie.

Het bezoek aan de schoolkantine

Mijn kinderen vonden het super stoer. De eerste keren iets kopen in de kantine. Een kopje thee, een snoepje of zelfs een broodje frikandel (in de gezonde kantine staat dit niet meer op het menu). Hartstikke leuk natuurlijk, dit hoort er toch ook een beetje bij. Maar realiseer je dat je in veel kantines alleen nog cashless kunt betalen. Dus een eigen pinpas is een must voor brugklassers. En voor de ouders die nu denken ‘niet nodig, want mijn kind neemt zelf boterhammen mee’. Uit ervaring kan ik je vertellen, dat ze de broodtrommel zeker een keertje (of vaker) gaan vergeten. Het zijn tenslotte ook pubers. En dan is de kantine een hele prettige en noodzakelijke oplossing.

Tip 1:
Vraag op tijd een eigen pinpas aan voor je kind en oefen zowel in de winkel als bij een geldautomaat. Jij pint waarschijnlijk dagelijks, maar jouw kinderen nog niet. Dus fijn als je samen een paar keer oefent. Ook om de pincode te leren onthouden. Wil je meer tips over pinnen? Ik heb ze op een rijtje gezet.

Tip 2:
Bepaal samen de plek waar jouw kind de pinpas gaat bewaren. In het hoesje van de mobiel, in een eigen portemonnee of een vakje in de tas. Leg uit dat het belangrijk is om zuinig te zijn op je pinpas. Want door de komst van het contactloos betalen, heeft een pinpas ook zonder pincode waarde gekregen. Dus voor boefjes is een pinpas heel interessant.

Lees hier:

Nog wat extra tips:

  • Spiekbriefjes
    Kun jij wel wat goede gratis tips gebruiken?
    Download dan de gratis zes spiekbriefjes die jou bij iedere leeftijd van je kind weer de juiste tips geven.
  • MoneyBook Brugklas
    Voor MoneyRebels hebben we een uitgebreid book gemaakt, waar alle voorbereidingen, tips en tools die je nodig hebt om je kind ook financieel goed voor te bereiden op de middelbare school, al in staan. Denk aan de pinpas, veiligheid en mobiel bankieren, allemaal zaken die belangrijk voor ze worden in deze nieuwe fase. En in de schoolkantine. Makkelijk toch?
  • Ken je de huiswerk weekplanner al van Skur? Een praktische huiswerkplanner. Ideaal voor het plannen van huiswerk en toetsen. Ook het ‘plannen met pubers‘ boek is een echte aanrader.

Start typing and press Enter to search