De populairste blogs van dit moment

De blogs die op dit moment het meeste gelezen worden of waar ik de meeste gesprekken over heb, zijn:

Geld als verjaardagscadeau. Wel of niet doen?

Veel kinderen vragen geld als verjaardagscadeau. En vaak vinden volwassenen het vooral niet leuk om geld te geven. Wat doe je nu? Ik geef je tips en oplossingen zodat jullie beiden tevreden zijn.

Ken jij de valkuil van online shoppen?

Met Black Friday en de decembermaand voor de deur vliegen de aanbiedingen je om de oren. Maar hoe lukt het je nu om niet in alle valkuilen te trappen en de beste koopjes te scoren?

Nadenknachtjes

Kinderen zien in iedere winkel wel iets liggen wat te leuk is, ze echt echt echt nodig hebben of altijd al willen hebben. Hoe leer je ze keuzes maken?

Hoeveel zakgeld geef je jouw kind?

Logische vraag. In dit blog staan de richtlijnen per leeftijd, maar ook het advies om vooral naar je eigen portemonnee te blijven kijken.

Hoe leer je jouw kind sparen?

Een stappenplan hoe je jouw kind kunt helpen bij het leren sparen. Want beginnen met sparen is makkelijk, maar bij het volhouden kan ieder kind hulp gebruiken. In het volgende blog leg ik uit waarom sparen zo moeilijk is.

Het perfecte verlanglijstje

Hebben we nu echt meer verwende kinderen rond lopen dan 10 jaar geleden? Of spelen we hierin zelf een rol. Want zeg eens eerlijk. Hoe zou jij het vinden als je op je verlanglijstje een nieuwe fiets hebt staan en je krijgt een tweedehands step. Volgens mij heb je dan geen verwende kinderen, maar een teleurgestelde kinderen. Dus… maak een perfect verlanglijstje. Op deze pagina vind je trouwens leuke, originele of handige cadeautjes. Om te geven of te krijgen.

 

 

Extra tip

Lees vooral ook het blog over mijn favoriete boeken. Boeken die je rijker maken. In kennis, in tijd, in focus en ja, soms ook in geld. Echt even lezen!

 

Heb jij een onderwerp waar je graag over wilt lezen? Een onderwerp dat gaat over geld, kinderen en/of opvoeden? Laat het weten. Ik schrijf graag blogs waarmee ik antwoord kan geven op jouw vraag. Want misschien hebben meer ouders deze vraag. En zo kunnen we van elkaar leren.

Start typing and press Enter to search